keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Kinderkakku




Moikka moi! Pyöräytetäänpäs helmikuu käyntiin makoisasti jakamalla överi suklaisen kakun ohje. Olin jo pitkään miettinyt Kinderkakun tekemistä ja vihdoinkin sain aikaiseksi testata sitä tyttären synttäreiden kunniaksi. Kakun leipurina toimi oikeastaan tytär itse ja minä lähinnä seurasin vieressä kakun edistymistä :) . Kakku on itseasiassa aika helppo toteuttaa, ainoastaan noiden kerrosten hyydyttäminen jääkaapissa otti aikansa. Ohjeen nappasin Kinuskikissan sivuilta.



                Kinderkakku

Pohja:
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita
Valkosuklaatäyte: 
145 g Pandan valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
Maitosuklaatäyte:
4 liivatetta
2,5 dl Flora vispiä
200 g Fazerin sinistä
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita

Vuoraa halkaisijaltaan 22cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.( vuoka tulee tosi täyteen) Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita valkosuklaakerroksen liivatteet veteen likoamaan. Vatkaa 2,5dl vispikermasta vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon sokerit ja tuorejuusto. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja sekoita sulanut suklaa kermavaahto-tuorejuusto seokseen. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatelehdet veteen. kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkusuklaatäytteeseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita kakkua jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään
 Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Vatkaa loput vispikermasta 2,5dl. Sekoita joukkoon sokeri jatuorejuusto. Sulata suklaat ja sekoita ne kermavaahto-tuorejuusto seokseen. Kiehauta taas tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten suklaatäytteeseen. Kaada täyte vuokaan valkosuklaatäytteen päälle. Anna taas hyytyä pari tuntia.

Ennen koristelua valmista ganache.
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki ja kunnes se paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja.

Koristeluun käytimme Kinder suklaamunia ja erilaisia Kinder patukoita, mitä nyt kaupasta löytyi.  Yllä näkyvästä alkuperäisestä ohjeesta poiketen en käyttänyt liivatelehtiä vaan liivatejauhoa. Se vaan on minun mielestä paljon kätsympää.



Mukavia aurinkoisia helmikuisia päiviä Sinulle !




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your lovely comment!

my might also like

Related Posts with Thumbnails